Geachte camperaar,

Binnenkort gaan een aantal grenzen weer open. Maar betekent dit ook dat u op reis kan gaan? In de basis is het reisadvies van het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken, te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen, voor de meeste landen in Europa momenteel oranje. Dit betekent dat je alleen noodzakelijke reizen mag maken. Vakantie is helaas niet noodzakelijk.

Wat betekent dit nu voor uw camper- en reisverzekering?

Camperverzekering
In principe bent u verzekerd voor uw camper, maar er zijn een aantal zaken om goed over na te denken. Vertrekt u nu op vakantie naar het buitenland en heeft het land een oranje reisadvies, dan neemt u toch een risico. Denk bijvoorbeeld aan de maximale verblijfsduur. Stel dat u op reis gaat en de grenzen gaan weer dicht, als u daardoor niet kan terugreizen binnen de maximale verblijfduur dan bent u niet meer verzekerd.

Krijgt u pech? Zaken als pechhulp, repatriëring en hulpverlening zijn in de op uw groene kaart aangegeven landen bij de NKC gedekt .  Als er in een land geen pechhulp, repatriëring of hulpverlening geboden wordt als gevolg van coronamaatregelen dan kunt u wel gedekt zijn , maar krijgt u geen hulp, simpelweg omdat het niet beschikbaar is.

Reisverzekering
Bent u nog niet vertrokken naar uw reisbestemming en is er negatief reisadvies afgegeven voor uw reisbestemming? Dan bent u niet verzekerd als u toch naar uw reisbestemming gaat en een corona gerelateerde schade oploopt of daarvoor kosten moet maken. Wordt u bijvoorbeeld in het ziekenhuis opgenomen omdat u het coronavirus hebt opgelopen, dan zijn deze kosten niet gedekt. Check dus ook uw zorgverzekering goed voor u vertrekt.

Vertrok u al naar uw reisbestemming voordat corona uitbrak en wordt er tijdens uw vakantie een negatief reisadvies afgegeven? Dan bent u wel verzekerd tot het eerst mogelijke moment dat u naar huis kunt terugkeren.

Zolang het reisadvies oranje is adviseren wij  u,  net als het ministerie van Buitenlandse Zaken,  om niet over de grens te gaan. De verwachting  is dat vanaf 15 juni het reisadvies voor de meeste Europese landen wordt versoepeld en voor een enkel land toch een aangescherpt advies blijft gelden.
Op de NKC website vindt u de actuele reisinformatie per land.

Heeft u nog vragen?
Kijk dan ook bij de algemene veel gestelde vragen op de NKC website  of neem contact op met NKC-verzekeringen via (033) 467 70 80.

We hopen samen met u dat de reisadviezen binnenkort weer groen worden, zodat u weer fijn kan camperen.

Stan Stolwerk
Directeur NKC

 

 

Openingstijden

Wij zijn geopend op afspraak.

Neem contact op als u een camper wilt komen bezichtigen: info@dutchbullcampers.nl

 

Locatie en contact

Plaza 17
4782 SL Moerdijk
Telefoon: 0168 - 21 20 10
Email: info@dutchbullcampers.nl

Cookiebeleid

Ontwikkeling en realisatie door Visuals4You